Prav

Nov mejnik na področju varstva podatkov: ameriški zakon o pravicah do zasebnosti iz leta 2024


Glava glasila ameriškega zakona o pravicah do zasebnosti iz leta 2024

V Združenih državah se zakoni o zasebnosti trenutno izvajajo na zvezni ravni, pri čemer ima takšne zakone v veljavi 19 držav. Vendar pa bi lahko predlagani ameriški zakon o pravicah do zasebnosti (APRA) , ki ga je 7. aprila 2024 uvedel Odbor predstavniškega doma za energijo in trgovino, kmalu vzpostavil standarde zasebnosti in varnosti po vsej državi. APRA, ki je še v fazi predloga, bo uvedla pravila za tehnologije avtomatiziranega odločanja (kot je AI) in vzpostavila dodatna pravila za “velike zbiralce podatkov” in “posrednike podatkov”. Zakon o varstvu podatkov bi začel veljati 180 dni po potrditvi.

Kaj to pomeni za podjetja? Po eni strani lahko to poenostavi notranje procese skladnosti. Po drugi strani pa zahteva pregled in po možnosti prilagoditev dosedanjih poslovnih praks. Obseg in definicije osebnih podatkov v skladu z APRA se lahko razlikujejo od veljavnih zakonov, kar zahteva podrobno analizo in prilagoditev.

Medtem ko še naprej spremljamo napredek tega zakona, spremljajte nadaljnje posodobitve o možnem vplivu ameriškega zakona o zasebnosti na vaše podjetje.


več komentarjev

Newsletter consentmanager Juni
Novo

Glasilo 06/2024

Nov dodatek: zasebnosti prijazna analitika spletnega mesta Z junijsko posodobitvijo vam je v vašem računu na voljo nov dodatek »Website Analytics«. Tukaj združujemo dve komponenti, v katerih smo še posebej dobri: resnično varstvo podatkov in odlično poročanje. Prednost naše nove zasebnosti prijazne spletne analitike je predvsem v zaščiti podatkov in preprostosti sistema: Z našo zasebnostjo […]
Dutch DPA releases Guidelines on Cookie Banners
Novo

Nizozemski DSB: Vodnik po pasicah za piškotke in povečanih inšpekcijah

Nizozemski organ za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) je objavil nov vodnik , ki opisuje najboljše prakse za oblikovanje pasic za piškotke in čemu se je treba izogibati, da se izognete morebitnim kaznim. Kot je bilo napovedano februarja 2024 , bo organ za varstvo podatkov uvedel več nadzora, da bi zagotovil, da spletna mesta zakonito […]