Novo

Glasilo 12/2023


Zbogom, piškotki tretjih oseb: Tako se spreminja spletno sledenje

Odštevanje je v teku: pripravite se na postopno opuščanje piškotkov tretjih oseb. Konec enega obdobja! Google Chrome, zadnji izmed večjih brskalnikov, se bo do konca leta 2024 poslovil od piškotkov tretjih oseb. Spremembe se bodo začele izvajati v prvem četrtletju 2024. Kaj to pomeni za tržnike, oglaševalce in založnike, kot ste vi? Naš najnovejši članek se poglobljeno poglobi v vpliv, razloži časovnico in ponudi ključne vpoglede v prihodnost.
Razpravljamo o verjetnih scenarijih in o tem, kako bi lahko ta prehod spremenil oglaševalske modele in tržne dejavnosti, vključno s tem, kako se pripraviti na konec piškotkov tretjih oseb.

Na blog članek: https://www.consentmanager.de/wissen/abschaffen-third-party-cookies/


Googlov način soglasja v2: Tako enostavno je

V začetku leta 2024 se bliža Googlov marčevski rok za uvedbo Consent Mode v2 na določenih spletnih mestih in aplikacijah. V skladu z Googlovo uradno objavo morajo vse platforme, ki ciljajo na uporabnike v EGP in Združenem kraljestvu, integrirati Google Consent Mode v2.

Naš članek o Googlovem načinu privolitve v2 vam pokaže, kako lahko to implementirate s programom consentmanager, platformo za upravljanje privolitve, ki jo je certificiral Google. V tem priročniku bomo razložili, kako integrirati Google Consent Mode v2, kjer ga lahko najdete na nadzorni plošči, in preučili Googlove osnovne in napredne metode implementacije. Če ste v stiski s časom ali želite začeti s postopkom implementacije, uporabite ta članek kot prvo postajo. Za začetek kliknite tukaj: https://www.consentmanager.de/wissen/wie-sie-den-google-consent-mode-v2-implementieren/


Poročila CMP so zdaj še jasnejša

Ste ga že opazili? Z aktualno posodobitvijo se je spremenila nadzorna plošča našega CMP (za stranke, ki uporabljajo nov vmesnik – imate še starega? Potem preklopite na nov vmesnik levo spodaj pod navigacijo!). Da si lahko relevantne statistične podatke ogledate še hitreje, lahko zdaj najdete pregledno poročilo neposredno na nadzorni plošči. Optimizirana je bila tudi uporabnost poročila CMP – zdaj ga lahko najprej najdete v navigacijski vrstici poročanja. Preizkusite zdaj.


Rok 16. januar 2024: Ste pripravljeni na Googlove nove zahteve?

Ali kot podjetje uporabljate katerega od Googlovih izdelkov, kot je Google AdSense, Google Ad Manager ali AdMob v EGP in Združenem kraljestvu? Potem si na koledarju označite 16. januar 2024 rdeče. Od tega dne dalje Google zahteva uporabo IAB TCF CMP, ki ga je potrdil Google. Če že imate v uporabi consentmanager CMP, si lahko oddahnete, saj je consentmanager CMP že eden od CMP-jev, ki jih je certificiral Google. Če ne, ukrepajte hitro. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali – preprosto se dogovorite za termin na:
https://www.consentmanager.de/bookacall/

Če želite izvedeti več o novih certifikacijskih zahtevah CMP in novih standardih IAB TCF, preberite članke v našem blogu:
https://www.consentmanager.de/wissen/neues/google-cmp-consentmanager/
https://www.consentmanager.de/wissen/allgemein/iab-tcf-2-2-alle-fakten-zeitleist-wie-man-es-jetzt-benutzt/


Ste zamudili spletni seminar? Videoposnetek »Preklic piškotkov tretjih oseb: torej, kaj bomo zdaj?«

V torek, 5. decembra, je skupaj z našim partnerjem refinery89.com potekal webinar »Preklic piškotkov tretjih oseb: torej, kaj naredimo zdaj?«. Jan Winkler (CEO consentmanager) je izpostavil poslovne izzive za založnike zaradi ukinitve piškotkov tretjih oseb in kako lahko piškotke prve osebe uporabimo kot alternativo. To je le nekaj točk iz spletnega seminarja.
Izvedite več in si oglejte videoposnetek spletnega seminarja: https://www.youtube.com/watch?v=t6OTW7sRPYM


Omejena razpoložljivost med božičem in novim letom

Opozarjamo, da smo v času med božičem in novim letom dosegljivi le v omejenem obsegu. Vendar pa bomo vaše zahteve poskušali obdelati v najkrajšem možnem času. Prosimo za razumevanje, če pride do zamud.

To je bilo leto 2023 – razburljivo leto se bliža koncu!

Leto se bliža koncu in ponovno pregledujemo dogajanje. Na področju varstva podatkov so bili uvedeni novi pravni predpisi, ki smo jih upoštevali pri nadaljnjem razvoju naše platforme za upravljanje privolitev. Na sejmih OMR in DMEXCO smo lahko pozdravili številne znane in nove obraze na naši stojnici. Sklenjena so bila nova zanimiva partnerstva.

Zahvala gre tudi našim letošnjim zvestim strankam, partnerjem in zainteresiranim bralcem.
Vsem želimo vesel božič in v novo leto vstopite zdravi in ​​polni energije! Ekipa ConsentManager bo leta 2024 znova pripravljena na vas z velikim entuziazmom.

Vesel božič!
Vaša ekipa ConsentManager

Nadaljnje optimizacije in prilagoditve v decembru

V decembru so bile med drugim narejene naslednje prilagoditve in odpravljene napake:
Pomembna sprememba je prilagoditev na novi Google Advanced Consent Mode v2. Tukaj je za podporo dodan format AC2 za ATP.
V CMP imate zdaj tudi možnost, da spremenite svoje uporabniško ime v podrobnostih računa. To v novem uporabniškem vmesniku prej ni bilo mogoče. Po posodobitvi je končno na voljo razvrščanje večine tabel. Privzetim predlogam tem je bilo dodanih več novih dizajnov pasic za piškotke.

Dodatne inovacije in optimizacije najdete v celotnem dnevniku izdaj:

Dnevnik sprostitve

 • Dodajte podporo za Googlovo dodatno soglasje v2 (oblika AC2 za ATP)
 • CSS podčrtano besedilo poravnano
 • Nastavitev ikone za nastavitve
 • Spustno iskanje v osnovnem elementu
 • Manjka predlog sklada
 • Dodajte preverjanje tveganja brez opisa namena
 • Posodobitev predloge GTM za Consent Mode 2.0
 • Posodobite poročilo o pregledu skladnosti
 • Kopija dizajna: Težava s kopiranjem povezanih besedil
 • Dovoli razvrščanje tabel
 • Dodajte možnost za samodejno dodajanje novih prodajalcev GVL na seznam prodajalcev
 • Contentpass: preklopite na asinhrono logiko
 • Vrtiljak: Pomaknite se ob razširitvi
 • Deaktivirajte besedilo pravne podlage za prodajalce
 • Naj bo aplikacija Wizard prijazna
 • Podrobnosti računa: Spremenite uporabniško ime
 • Onemogočanje skladov IAB, če TCF ni uporabljen
 • Združi poročilo o pregledu z nadzorno ploščo
 • CMP Report Izboljšave UX
 • Izboljšajte UX izbranih polj
 • Skrij ikono za razširitev, če ni vsebine
 • Popravi jezikovni vnos se razlikuje po višini
 • Dovoli prenos/nalaganje prevedenih besedil
 • Navodila za integracijo Izboljšave UX
 • Ločeni divi za gumbe in povezave
 • Dovoli nastavitev ikon za gumbe druge plasti
 • Design Modal UX izboljšave
 • Izboljšave CMP Modal UX
 • Dodajte nove privzete oblike

več komentarjev

Newsletter consentmanager Juni
Novo

Glasilo 06/2024

Nov dodatek: zasebnosti prijazna analitika spletnega mesta Z junijsko posodobitvijo vam je v vašem računu na voljo nov dodatek »Website Analytics«. Tukaj združujemo dve komponenti, v katerih smo še posebej dobri: resnično varstvo podatkov in odlično poročanje. Prednost naše nove zasebnosti prijazne spletne analitike je predvsem v zaščiti podatkov in preprostosti sistema: Z našo zasebnostjo […]
Dutch DPA releases Guidelines on Cookie Banners
Novo

Nizozemski DSB: Vodnik po pasicah za piškotke in povečanih inšpekcijah

Nizozemski organ za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) je objavil nov vodnik , ki opisuje najboljše prakse za oblikovanje pasic za piškotke in čemu se je treba izogibati, da se izognete morebitnim kaznim. Kot je bilo napovedano februarja 2024 , bo organ za varstvo podatkov uvedel več nadzora, da bi zagotovil, da spletna mesta zakonito […]