General

Google Consent Mode v2 leta 2024 za uporabnike Google Ads


AdWords - besedne črke na leseni mizi. Bližnji posnetek lesenih črk z napisom "AdWords" na rustikalni mizi.

Google je konec leta 2023 predstavil nov Consent Mode v2, ki nadgrajuje svojega predhodnika in vključuje nove funkcije in roke. Ti vplivajo na določene uporabnike programa Google Ads in začnejo veljati marca 2024. Če želite oceniti, ali so te spremembe pomembne za vaše oglaševalske dejavnosti, in razumeti učinek, si oglejte spodnji pregled.

Google Consent Mode v2 na kratko: Google Consent Mode v2 vam omogoča prilagajanje vedenja oznak vašega spletnega mesta in SDK-ja za aplikacije na podlagi odločitev o soglasju končnega uporabnika.

Za uporabnike Google Ads je objava decembra 2023 le nekaj mesecev pred rokom.

Razpored in rok za Google Consent Mode v2

Google od uporabnikov programa Google Ads, ki ciljajo na ciljne skupine v Evropskem gospodarskem prostoru in Združenem kraljestvu, zahteva, da najpozneje do marca 2024 omogočijo Consent Mode v2 za dostop do funkcij merjenja občinstva na spletnih mestih ali v aplikacijah.

Poleg tega morajo od 16. januarja 2024 oglaševalci, ki uporabljajo Google Ads, že integrirati Googlovo certificirano platformo za upravljanje soglasja (CMP), kot je consentmanager .

Če Googlovega načina privolitve v2 ne omogočite, lahko pride do izgube podatkov, saj je privolitev bistvena za nadaljnje merjenje uspešnosti oglasov in zagotavljanje prilagojenih oglasov uporabnikom. Googlova nova posodobitev ne vpliva le na to, kako tehnično gledano, oznake, ki se uporabljajo na spletnih mestih ali SDK-je, ki se uporabljajo za aplikacije, ampak se razširi tudi na orodja, ki podpirajo nalaganje podatkov iz virov, ki niso Googlovi.

Zakaj zdaj? Regulativni kontekst: Zakon o digitalnih trgih, Google imenovan za vratarja

Uvedba zakona o digitalnih trgih je močno vplivala na spletno oglaševanje, saj so podjetja, kot je Google, imenovana za “vratarje”. Ta določba daje Googlu odgovornost, da uporabnikom omogoči več izbire pri soglasju za obdelavo njihovih osebnih podatkov in izboljša nadzor nad njihovo zasebnostjo. Kot odgovor je Google posodobil Consent Mode na različico 2, da bi izpolnil svoje obveznosti vratarja v skladu z Zakonom o digitalnih trgih.

Za globlje razumevanje zakona o digitalnih trgih smo za vas pripravili nekaj koristnih povezav:
https://www.consentmanager.de/wissen/das-gesetz-ueber-digitale-maerkte/
https://www.consentmanager.de/wissen/eu-digital-services-act-auswirkungen-auf-unternehmen/

Tako Google Consent Mode v2 deluje z Google Ads

Da bi razumeli, kako Google Consent Mode v2 deluje z Google Ads, ga na kratko primerjamo z njegovim predhodnikom.

Googlov način soglasja je zasnovan tako, da pomaga oglaševalcem ohranjati natančnost meritev ob spoštovanju zasebnosti uporabnikov. S prilagajanjem vedenja Googlovih oznak na podlagi izbir soglasja končnega uporabnika in z uporabo modeliranja konverzij lahko Google obnovi izgubljene konverzije. Odločitev o soglasju je na primer, ali uporabnik klikne gumb »Sprejmi« ali »Zavrni« na pasici s piškotki. Mehanizem je, da je izgubljeno soglasje mogoče modelirati z uporabo Googlovega umetne inteligence, da zapolni vrzeli v podatkih med določenimi interakcijami in dogodki konverzije.

Končni rezultat je, da lahko oglaševalci izkoristijo natančnejše podatke, ki temeljijo na teh modeliranih konverzijah, integriranih neposredno v poročilo oglaševalske akcije Google Ads in orodja za ponudbe.

Ključna razlika v Googlovem načinu privolitve v2 je dodajanje dveh novih nizov privolitve, ki se posebej nanašata na to, kako se podatki obdelujejo in delijo. Spodaj bomo podrobneje predstavili te nize in njihovo aktivacijo.

Prilagajanje spremembam: Kaj morajo storiti oglaševalci

Pomembno : CMP s certifikatom Google , kot je consentmanager , je bistvena zahteva za pridobitev soglasja uporabnikov v EGP ali Združenem kraljestvu. Zato se prepričajte, da vaše spletno mesto ponuja zakonsko skladno pasico za piškotke, kot je consentmanager , da pridobite privolitev uporabnika.

Ko to uredite, morate prilagoditi postopek soglasja vašega CMP, da dodate dodatne nize soglasja, ki jih je objavil Google.
Dva nova Googlova niza soglasja, ki sta poleg obstoječihad_storage inanalytics_storage dodani so naslednji:

1. ad_user_data
2. ad_personalization

Če želite uporabiti te nize in aktivirati Googlov način soglasja v svojem CMP-ju consentmanager , preberite naša podrobna navodila tukaj: https://help.consentmanager.de/books/cmp/page/working-with-google-consent-mode

Uporabniki programa Consentmanager so lahko prepričani, da je program consentmanager eden od peščice ponudnikov CMP , ki ponujajo Google Consent Mode v2 za spletna mesta in aplikacije .

Pripravite se proaktivno in uporabite consentmanager kot svojo zakonsko skladno platformo za upravljanje privolitev. Začnite s prehodom na Google Consent Mode v2 zdaj .


več komentarjev

Newsletter consentmanager Juni
Novo

Glasilo 06/2024

Nov dodatek: zasebnosti prijazna analitika spletnega mesta Z junijsko posodobitvijo vam je v vašem računu na voljo nov dodatek »Website Analytics«. Tukaj združujemo dve komponenti, v katerih smo še posebej dobri: resnično varstvo podatkov in odlično poročanje. Prednost naše nove zasebnosti prijazne spletne analitike je predvsem v zaščiti podatkov in preprostosti sistema: Z našo zasebnostjo […]
Dutch DPA releases Guidelines on Cookie Banners
Novo

Nizozemski DSB: Vodnik po pasicah za piškotke in povečanih inšpekcijah

Nizozemski organ za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) je objavil nov vodnik , ki opisuje najboljše prakse za oblikovanje pasic za piškotke in čemu se je treba izogibati, da se izognete morebitnim kaznim. Kot je bilo napovedano februarja 2024 , bo organ za varstvo podatkov uvedel več nadzora, da bi zagotovil, da spletna mesta zakonito […]