Novo

Nizozemski DSB: Vodnik po pasicah za piškotke in povečanih inšpekcijah


Nizozemska agencija za varstvo podatkov objavlja smernice o pasicah s piškotki

Nizozemski organ za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) je objavil nov vodnik , ki opisuje najboljše prakse za oblikovanje pasic za piškotke in čemu se je treba izogibati, da se izognete morebitnim kaznim. Kot je bilo napovedano februarja 2024 , bo organ za varstvo podatkov uvedel več nadzora, da bi zagotovil, da spletna mesta zakonito pridobijo soglasje za sledenje piškotkom in drugi programski opremi za sledenje.

Merila vključujejo zagotavljanje jasnih informacij o namenu piškotkov, uporabo razumljivega jezika in prikaz vseh možnosti na eni ravni pasice. Priporočljivo je, da ne uporabljate vnaprej izbranih možnosti, da ne zahtevate dodatnih klikov za izbiro in da v besedilo ne vstavljate skritih povezav.

Tukaj prenesite naš brezplačni kontrolni seznam , ki ponuja podroben seznam priporočenih praks v praktični obliki, ki vam bodo v pomoč pri izpolnjevanju zakonodaje.


več komentarjev

Newsletter consentmanager Juni
Novo

Glasilo 06/2024

Nov dodatek: zasebnosti prijazna analitika spletnega mesta Z junijsko posodobitvijo vam je v vašem računu na voljo nov dodatek »Website Analytics«. Tukaj združujemo dve komponenti, v katerih smo še posebej dobri: resnično varstvo podatkov in odlično poročanje. Prednost naše nove zasebnosti prijazne spletne analitike je predvsem v zaščiti podatkov in preprostosti sistema: Z našo zasebnostjo […]
American Privacy Rights Act 2024 Newsletter Header
Prav

Nov mejnik na področju varstva podatkov: ameriški zakon o pravicah do zasebnosti iz leta 2024

V Združenih državah se zakoni o zasebnosti trenutno izvajajo na zvezni ravni, pri čemer ima takšne zakone v veljavi 19 držav. Vendar pa bi lahko predlagani ameriški zakon o pravicah do zasebnosti (APRA) , ki ga je 7. aprila 2024 uvedel Odbor predstavniškega doma za energijo in trgovino, kmalu vzpostavil standarde zasebnosti in varnosti po […]