General

Poročilo ConsentManager v fokusu: Pretok prometa


Consentmanager poročila o pretoku prometa

Predstavljajte si scenarij, v katerem vaša pasica za piškotke ni le skladna, ampak tudi poveča prihodke. V tem članku boste izvedeli, kako vam lahko poročilo o prometnem toku programa Consentmanager pomaga uresničiti ta scenarij. Pokazali vam bomo, kako poiščete poročilo neposredno na vaši nadzorni plošči, in skupaj bomo preučili, kako lahko s svojimi podatki znatno povečate stopnjo soglasja za piškotke.

Kakšno je poročilo o prometnem toku iz Consentmanagerja ?

Poročilo Traffic Flow prikazuje zgodovino »privolitve« obiskovalca na spletno stran. Ne glede na to, ali kliknejo gumb za sprejem ali zavrnitev, ga prezrejo ali neposredno zapustijo vaše spletno mesto.

Na vaši nadzorni plošči je poročilo videti takole:

Potek prometa v podrobnostih

Poročilo o toku prometa prikazuje veliko več kot 4 meritve, ki smo jih pravkar omenili. V svojem poročilu boste našli skupno 10 meritev.

Meritve v poročilu o prometnem toku

  1. Vsi stranski pogledi
  2. Možna izbira
  3. Izbira ni potrebna
  4. Izbira ni možna
  5. Prikazana pasica
  6. Sprejeto
  7. Zavrnjeno
  8. Izbira po meri
  9. Prezrto
  10. stopnja obiskov ene strani

Tukaj lahko najdete definicije vseh zgoraj omenjenih meritev.

Kje lahko najdete poročilo o prometnem toku na nadzorni plošči ConsentManager

Za dostop do poročila preprosto odprite nadzorno ploščo . Nato pojdite na razdelek Poročila in poročilo bi morali najti v spodnjem desnem kotu pregleda poročila .

nadzorna plošča consentmanager – prometni tok

Kako interpretirati podatke o prometnem toku

Podatki v poročilu o pretoku prometa so lahko uporabni z različnih vidikov. Spodaj bomo razložili, kaj se lahko naučite iz poročila, kako razlagati določene podatke in katere ukrepe lahko izvedete za izboljšanje pasice soglasja in stopnje sprejemanja.

Prepoznajte visoke stopnje obiskov ene strani

Prepoznavanje visokih stopenj obiskov ene strani na območjih, kot so Zavrnjeno, Zapuščeno spletno mesto (stopnja obiskov ene strani) in Ni mogoče izbrati, so pomembni pokazatelji, da je mogoče vašo pasico s piškotki ali morda vaše ciljne strani izboljšati. Pomaknite se navzdol za nekaj splošnih predlogov o tem, kako izboljšati pasico s piškotki.

Meritev »Izbira ni mogoča« pomeni, da se je CMP odločil, da ne prikaže pasice. To je lahko zato, ker uporabnikov brskalnik ne podpira piškotkov ali ker je uporabnik prevečkrat prezrl pasico s piškotki, ko bi se morala pasica znova prikazati, bodisi zato, ker uporabnik še ni izbral ali pa ima na voljo nove nastavitve za opt. -in.

Če opazite veliko število uporabnikov v fazi »Ne morem izbrati«, to pomeni, da se uporabnikom zdijo nekatere možnosti soglasja omejene ali preveč nejasne.

V tem primeru bi lahko poenostavili in razjasnili svoje možnosti soglasja, da zagotovite dodatne informacije, ki obravnavajo pomisleke uporabnikov, zlasti če so bile dodane nove nastavitve.

Analizirajte izbire po meri

Do izbire po meri pride, ko je uporabniku prikazana pasica za privolitev piškotkov in je obiskovalec naredil izbiro po meri. Uporabnik se na primer odloči za soglasje za določene kategorije podatkov in obkljuka ustrezno polje. Če opazite, da so soglasja po meri pogostejša, to pomeni, da uporabniki aktivno iščejo možnosti soglasja po meri poleg ponujenega. Če želite povečati sprejemanje uporabnikov, lahko optimizirate svojo pasico, da zagotovi dodatne prilagojene možnosti soglasja. Na ta način lahko še vedno zbirate podatke od svojih obiskovalcev, vendar jim daste možnost, da se odločijo, katere vrste podatkov želite zbirati. To je bolje, kot da bi obiskovalcem dali manj izbire in sploh ne bi prejeli soglasja.

Niste prepričani, kako nadaljevati? Govori z un tukajnaši strokovnjaki.

Razumevanje prezrtih zahtev

»Prezrte zahteve« v vašem poročilu o toku prometa pomenijo število pasic s piškotki, ki so bile prikazane, vendar jih obiskovalec ni izbral.

Če imate visoko stopnjo prezrtih zahtev, znano tudi kot visoka stopnja uporabnikov, ki “ignorirajo” poziv za soglasje, to nakazuje, da trenutni dizajn pasice piškotkov in besedilo morda nista dovolj privlačna ali privlačna, da bi pritegnila vaše uporabnike. pozornost.

Kaj lahko storite glede tega? Optimizirajte obliko in besedilo pasice za soglasje, da bo vizualno privlačnejša in prepričljivejša. To motivira uporabnike k aktivni odločitvi in ​​zmanjša število uporabnikov, ki ignorirajo zahtevo za soglasje.

Splošni predlogi za izboljšanje stopnje sprejemanja vaše pasice za soglasje

Poleg dejanj, ki jih lahko izvedete z analizo poročila o prometnem toku, lahko tudi preprosto sledite našim splošnim priporočilom za optimizacijo pasice s piškotki.

Preden gremo naprej, morate preveriti, ali je vaša pasica za piškotke zakonsko skladna. To lahko zagotovite z našim brezplačnim kontrolnim seznamom piškotkov tukaj.
Brezplačen kontrolni seznam oglasnih pasic za piškotke

Naj bo jasno in razumljivo

Ne frustrirajte svojih uporabnikov. Oblikujte pasico za soglasje tako, da bo kratka in razumljiva. Uporabniki bodo verjetneje podali soglasje, če bodo hitro razumeli namen zahteve za soglasje. Jasno in jedrnato besedilo zmanjša dvoumnost in omogoča vašim uporabnikom, da sprejemajo odločitve na podlagi informacij, ne da bi se počutili preobremenjene.

Pasice postavite strateško

Poskusite z umestitvijo pasice za soglasje. Postavitev vaše pasice ima pomembno vlogo pri prepoznavnosti in angažiranosti uporabnikov. Če želite povečati vidnost pasice, jo postavite na vidno mesto, na primer: Na primer na vrhu strani. Strateška umestitev poveča verjetnost, da bodo uporabniki videli pasico in se nanjo odzvali. Preizkusite različne položaje, da poiščete optimalno umestitev za vašo specifično platformo in ciljno občinstvo.

Izkoristite moč testiranja A/B

Izvedite A/B teste z različnimi besedami in oblikami. Karkoli od naštetega je mogoče uporabiti za A/B testiranje. A/B testiranje je zmogljivo orodje za izboljšanje pasice piškotkov. Ta iterativni postopek testiranja vam pomaga določiti najučinkovitejšo konfiguracijo pasice za soglasje na podlagi uporabniških preferenc. Ne glede na to, ali optimizirate jezik, da bo bolj prijazen do uporabnika, ali prilagajate vizualne elemente, da bo privlačnejši, vam testiranje A/B omogoča sprejemanje odločitev na podlagi podatkov za optimizacijo vaše pasice za soglasje.

Naj bo vaša pasica vizualno privlačnejša

Optimizirajte vizualno privlačnost vaše pasice. Uporabite vizualno privlačne elemente, barve in grafiko, ki ustrezajo vaši blagovni znamki, hkrati pa so jasni. Vizualno privlačna pasica za soglasje ni samo privlačna, ampak izraža tudi strokovnost in zanesljivost, kar lahko poveča zaupanje uporabnikov in stopnjo sprejemanja.

Vstavite povezave za več informacij

Vključite povezave »Več o tem« za uporabnike, ki želijo več informacij. Nekateri uporabniki bodo morda želeli izvedeti več o možnostih soglasja. Z vključitvijo povezav »Več o tem« dajete uporabnikom možnost, da pridobijo podrobne informacije o praksah obdelave podatkov. To spodbuja preglednost in zaupanje ter lahko poveča stopnjo soglasja, saj se uporabniki počutijo bolje obveščeni in bolj samozavestni pri svojih odločitvah. Ravnovesje med preprostostjo in podrobnostjo zagotavlja, da vaša izjava o soglasju ustreza širokemu naboru uporabniških preferenc.

Izkoristite podatke svojega spletnega mesta s programom Consentmanager

Z Consenmanagerjem lahko svoje znanje o podatkih uporabite v praksi. Ponudite svojim uporabnikom brezhibno uporabniško izkušnjo. Začnite zdaj z brezplačnim pregledom spletne strani s piškotki !


več komentarjev

Newsletter consentmanager Juni
Novo

Glasilo 06/2024

Nov dodatek: zasebnosti prijazna analitika spletnega mesta Z junijsko posodobitvijo vam je v vašem računu na voljo nov dodatek »Website Analytics«. Tukaj združujemo dve komponenti, v katerih smo še posebej dobri: resnično varstvo podatkov in odlično poročanje. Prednost naše nove zasebnosti prijazne spletne analitike je predvsem v zaščiti podatkov in preprostosti sistema: Z našo zasebnostjo […]
Dutch DPA releases Guidelines on Cookie Banners
Novo

Nizozemski DSB: Vodnik po pasicah za piškotke in povečanih inšpekcijah

Nizozemski organ za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) je objavil nov vodnik , ki opisuje najboljše prakse za oblikovanje pasic za piškotke in čemu se je treba izogibati, da se izognete morebitnim kaznim. Kot je bilo napovedano februarja 2024 , bo organ za varstvo podatkov uvedel več nadzora, da bi zagotovil, da spletna mesta zakonito […]