Novo

Odprava piškotkov tretjih oseb in prilagoditev vaših nastavitev obsega soglasja CMP


Grafika piškotka z rdečim krogom na sredini in besedilom z naslovom Lastni piškotki in piškotki tretjih oseb

Prihajajoča ukinitev piškotkov tretjih oseb pomeni veliko spremembo pri uporabi obsegov soglasja ConsentManager . Od junija consentmanager ne bo več nastavljal piškotkov tretjih oseb pod domeno consentmanager.net . Zaradi te spremembe bodo odstranjene nekatere naše možnosti obsega soglasja, na primer soglasje za posamezen račun in soglasje za CMP, ki se uporabljajo s piškotki tretjih oseb. Naše stranke močno spodbujamo, da čim prej preidejo na nastavitve soglasja za specifično domeno, saj bodo do junija vse stranke, ki uporabljajo te nastavitve, nadgrajene na soglasje za specifično domeno.

Opustitev piškotkov tretjih oseb ni brez razloga. Ker se brskalniki razvijajo in skrbi glede zasebnosti in varnosti podatkov naraščajo, se industrija obrača k preglednejšim in uporabniku prijaznejšim pristopom za upravljanje soglasij. Če želite bolje razumeti, zakaj piškotki tretjih oseb postajajo zastareli, preberite naš podroben članek o tej temi tukaj ali si oglejte naš spletni seminar tukaj .

Kaj je soglasje »specifično za domeno«?

Domensko specifično soglasje pomeni, da se uporabnikovo soglasje zabeleži neposredno v domeni, v kateri uporabnik komunicira. Uporabnikova odločitev o soglasju se nato porazdeli po vseh poddomenah iste domene.

Kako narediti stikalo:

  1. Za podrobna navodila preberite našo stran s podrobno pomočjo o obsegu privolitve/soglasju med domenami.
  2. Pomaknite se do svoje nadzorne plošče, kjer lahko preprosto prilagodite svoje nastavitve soglasja, da bodo ustrezale zahtevam, specifičnim za domeno. Pojdite na CMPs → Pravne → Pravne nastavitve.

Naša ekipa vam bo z veseljem pomagala pri tem postopku. Če potrebujete dodatne informacije ali pomoč pri konfiguraciji svojega območja za soglasje, se obrnite na našo skupino za podporo.


več komentarjev

Newsletter consentmanager Juni
Novo

Glasilo 06/2024

Nov dodatek: zasebnosti prijazna analitika spletnega mesta Z junijsko posodobitvijo vam je v vašem računu na voljo nov dodatek »Website Analytics«. Tukaj združujemo dve komponenti, v katerih smo še posebej dobri: resnično varstvo podatkov in odlično poročanje. Prednost naše nove zasebnosti prijazne spletne analitike je predvsem v zaščiti podatkov in preprostosti sistema: Z našo zasebnostjo […]
Dutch DPA releases Guidelines on Cookie Banners
Novo

Nizozemski DSB: Vodnik po pasicah za piškotke in povečanih inšpekcijah

Nizozemski organ za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) je objavil nov vodnik , ki opisuje najboljše prakse za oblikovanje pasic za piškotke in čemu se je treba izogibati, da se izognete morebitnim kaznim. Kot je bilo napovedano februarja 2024 , bo organ za varstvo podatkov uvedel več nadzora, da bi zagotovil, da spletna mesta zakonito […]