Novo

Odprava piškotkov tretjih oseb in prilagoditev vaših nastavitev obsega soglasja CMP


Grafika piškotka z rdečim krogom na sredini in besedilom z naslovom Lastni piškotki in piškotki tretjih oseb

Prihajajoča ukinitev piškotkov tretjih oseb pomeni veliko spremembo pri uporabi obsegov soglasja ConsentManager . Od junija consentmanager ne bo več nastavljal piškotkov tretjih oseb pod domeno consentmanager.net . Zaradi te spremembe bodo odstranjene nekatere naše možnosti obsega soglasja, na primer soglasje za posamezen račun in soglasje za CMP, ki se uporabljajo s piškotki tretjih oseb. Naše stranke močno spodbujamo, da čim prej preidejo na nastavitve soglasja za specifično domeno, saj bodo do junija vse stranke, ki uporabljajo te nastavitve, nadgrajene na soglasje za specifično domeno.

Opustitev piškotkov tretjih oseb ni brez razloga. Ker se brskalniki razvijajo in skrbi glede zasebnosti in varnosti podatkov naraščajo, se industrija obrača k preglednejšim in uporabniku prijaznejšim pristopom za upravljanje soglasij. Če želite bolje razumeti, zakaj piškotki tretjih oseb postajajo zastareli, preberite naš podroben članek o tej temi tukaj ali si oglejte naš spletni seminar tukaj .

Kaj je soglasje »specifično za domeno«?

Domensko specifično soglasje pomeni, da se uporabnikovo soglasje zabeleži neposredno v domeni, v kateri uporabnik komunicira. Uporabnikova odločitev o soglasju se nato porazdeli po vseh poddomenah iste domene.

Kako narediti stikalo:

  1. Za podrobna navodila preberite našo stran s podrobno pomočjo o obsegu privolitve/soglasju med domenami.
  2. Pomaknite se do svoje nadzorne plošče, kjer lahko preprosto prilagodite svoje nastavitve soglasja, da bodo ustrezale zahtevam, specifičnim za domeno. Pojdite na CMPs → Pravne → Pravne nastavitve.

Naša ekipa vam bo z veseljem pomagala pri tem postopku. Če potrebujete dodatne informacije ali pomoč pri konfiguraciji svojega območja za soglasje, se obrnite na našo skupino za podporo.


več komentarjev

New regulations US 2024
Prav

Nova ameriška zakonodaja o zasebnosti stopi v veljavo leta 2024: posodobite svoje nastavitve zasebnosti za ZDA

V Združenih državah bodo novi zakoni o varstvu podatkov začeli veljati v drugi polovici leta 2024 – na Floridi, v Teksasu, Oregonu in Montani . Podjetja, ki delujejo v teh državah ali imajo stranke v teh državah, morajo pregledati svoje prakse varstva podatkov, da zagotovijo skladnost z novimi zakoni o varstvu podatkov. Da bi vam […]
General, Novo

Orodje consentmanager Spotlight: možnosti integracije na nadzorni plošči CMP

V tem mesecu Tool Spotlight si podrobneje ogledamo integracijske funkcije , ki jih boste našli na nadzorni plošči CMP Consentmanager . Ti so rezultat razširjenega razvojnega dela med consentmanagerjem in ustreznimi orodji, kar pomeni, da lahko našim uporabnikom ponudimo možnost, da aktivirajo integracijo s preprostim klikom neposredno na njihovi nadzorni plošči CMP. Najnovejše možnosti vključujejo […]