Novo

Funkcija uprizarjanja: najprej preizkusite, nato pa v živo


Skladnost s predpisi o varstvu podatkov ob zagotavljanju brezhibne spletne uporabniške izkušnje je ključnega pomena. Tu nastopi funkcija uprizarjanja – zmogljivo orodje na vaši nadzorni plošči Consentmanager , ki vam omogoča , da izboljšate, preizkusite in izpopolnite svoje mehanizme za soglasje , preden jih predvajate svojemu občinstvu.

S Consentmanagerjem imate to orodje vedno pri roki. Naučite se, kako ga lahko uporabite za povečanje števila soglasij in ustvarjanje brezhibne uporabniške izkušnje za vašo organizacijo.

Kaj je uprizoritvena funkcija Consentmanager?

Funkcija uprizarjanja Consentmanager deluje kot virtualni laboratorij, kjer lahko vi kot tržnik ali založnik skrbno pripravite osnutek, preizkusite in potrdite spremembe vaših nastavitev soglasja in pasic piškotkov, preden jih objavite.

Funkcija uprizoritve Consentmanager vam omogoča, da naredite in ocenite spremembe, ne da bi to vplivalo na okolje v živo. To zagotavlja, da je vsaka prilagoditev temeljito preizkušena, kar zmanjšuje tveganje napak in morebitnih kršitev skladnosti.

Ne le, da ta zmožnost olajša prilagajanje spreminjajočim se predpisom o zasebnosti, vaši organizaciji tudi pomaga ustvariti brezhibne, na uporabnika osredotočene izkušnje, ki odmevajo z vašim občinstvom, ne glede na to, ali izpopolnjujete postopke soglasja ali izvajate A/B poskuse.

Kako uporabljati funkcijo uprizarjanja + primeri

1. Preizkusite nove funkcije

Ko v svoj CMP uvedete nove funkcije ali funkcionalnosti, jih lahko temeljito preizkusite z vzorcem uporabnikov, preden jih uvedete celotnemu občinstvu. To vam omogoča, da opazite in odpravite morebitne težave ali napake, preden vplivajo na celotno občinstvo.

Primer: Številni operaterji spletnih mest sčasoma spremenijo svojo funkcijo »Preference Center«. Tu lahko uporabniki običajno izberejo vrste piškotkov, ki jih želijo sprejeti. Preizkusite to funkcijo v uprizoritvenem območju z vzorcem uporabnikov, da dobite povratne informacije o funkcionalnosti, uporabnosti in sprejetju. Vaše občinstvo bo morda raje drugačno raven preglednosti, kar posledično vpliva na to, kako razdrobljen in podroben je vaš center za nastavitve.

2. Spremenite tok soglasja

Staging vam omogoča, da preizkusite in spremenite, kako se soglasje zbira, predstavlja in upravlja na vašem spletnem mestu. Postopek soglasja lahko izboljšate in zagotovite, da izpolnjuje vaše posebne pravne potrebe in pričakovanja uporabnikov. Poleg tega lahko pregledate vse mehanizme soglasja s svojimi pravnimi skupinami in skupinami za skladnost, da zagotovite skladnost z veljavno zakonodajo o varstvu podatkov in notranjimi politikami.

Primer: spremenite postopek soglasja tako, da dodate dodaten korak, ki pojasnjuje namen posamezne vrste piškotkov ali zakaj zbirate določene osebne podatke. Ta novi postopek lahko preizkusite v uprizarjanju, da vidite, kako se uporabniki odzivajo na dodatne informacije in ali so potrebne prilagoditve. Stopnja preglednosti glede zasebnosti se lahko razlikuje od panoge do panoge.

3. Testirajte lokalizacije in prevode

Še posebej, če imate mednarodno občinstvo, lahko uporabite funkcijo uprizarjanja za pregled novih prevodov in lokaliziranih različic vašega CMP. To bo zagotovilo, da so obvestila točna in kulturno primerna za regijo.

Primer: lansirate svoj CMP na novem trgu z drugim jezikom. Preizkusite prevedene pasice in se prepričajte, da prenašajo enake informacije kot izvirne pasice.

🔥Namig: v upravitelju soglasij lahko izbirate med več kot 30 jeziki, seveda pa imate vedno možnost, da sami prilagodite besedilo. Zato vam priporočamo, da pred oddajo v živo uporabite našo funkcijo uprizarjanja! Nočete, da se v prevodu kaj izgubi.

4. Spontane in nujne spremembe zakonov o varstvu podatkov

Ko so uvedeni novi zakoni ali predpisi o zasebnosti, vam lahko uprizarjanje pomaga preizkusiti spremembe v vašem CMP, da zagotovite, da ostanete skladni. Nato lahko preverite, ali posodobljeni mehanizmi izpolnjujejo zahteve novih predpisov.

Primer: prilagoditev vašega CMP zahtevam na novo uvedene zakonodaje o varstvu podatkov, kot je GDPR, CCPA ali TCF. Nadzirajte posodobljene mehanizme soglasja in postopke za obdelavo podatkov v uprizoritveni fazi, da zagotovite izpolnjevanje zahtev pred objavo.

5. Po potrebi ponastavite

Če sprememba vašega CMP v živo povzroči nepričakovane težave, vam postopna različica omogoča hitro vrnitev na prejšnjo različico, medtem ko prepoznate in odpravite težavo.

Ko je na primer nova različica vašega CMP uvedena v živo okolje in uporabniki poročajo o težavah pri pridobivanju soglasja, se lahko hitro vrnete na prejšnjo različico v uprizoritvenem načinu, medtem ko raziskujete težavo.

Kako omogočiti funkcijo uprizarjanja

Če želite omogočiti uprizoritveno funkcijo na nadzorni plošči programa Consentmanager, preprosto sledite spodnjim korakom. Vsi uporabniki osnovnega (brezplačnega) načrta morajo nadgraditi na plačljivi načrt, da lahko aktivirajo dodatke. Tukaj lahko najdete pregled naših brezplačnih in plačljivih paketov.

Za uporabnike osnovnega paketa:

1. korak: Na nadzorni plošči kliknite »Nadgradi zdaj!« v zgornjem desnem kotu vaše strani.

2. korak: Kliknite na gumb “Nadgradi zdaj” želenega paketa.

3. korak: v razdelku Paket in dodatki izberite uprizoritveno funkcijo.

Za uporabnike s plačljivim paketom:

Prepričajte se, da je uprizarjanje omogočeno na vaši nadzorni plošči. Če želite to narediti, sledite našemu vodniku po korakih tukaj .

Ali pa pojdite na nadzorno ploščo> drugo> Staging in kliknite gumb »Omogoči«.

Funkcija uprizarjanja je uporabno orodje za podjetja vseh velikosti. Izkoristite priložnost za testiranje, preden začnete delovati, in se pripravite na prihodnost, v kateri je upravljanje privolitve strateška prednost in ne le zahteva.


več komentarjev

New regulations US 2024
Prav

Nova ameriška zakonodaja o zasebnosti stopi v veljavo leta 2024: posodobite svoje nastavitve zasebnosti za ZDA

V Združenih državah bodo novi zakoni o varstvu podatkov začeli veljati v drugi polovici leta 2024 – na Floridi, v Teksasu, Oregonu in Montani . Podjetja, ki delujejo v teh državah ali imajo stranke v teh državah, morajo pregledati svoje prakse varstva podatkov, da zagotovijo skladnost z novimi zakoni o varstvu podatkov. Da bi vam […]
General, Novo

Orodje consentmanager Spotlight: možnosti integracije na nadzorni plošči CMP

V tem mesecu Tool Spotlight si podrobneje ogledamo integracijske funkcije , ki jih boste našli na nadzorni plošči CMP Consentmanager . Ti so rezultat razširjenega razvojnega dela med consentmanagerjem in ustreznimi orodji, kar pomeni, da lahko našim uporabnikom ponudimo možnost, da aktivirajo integracijo s preprostim klikom neposredno na njihovi nadzorni plošči CMP. Najnovejše možnosti vključujejo […]