Novo, videi

Webinar: Odprava piškotkov tretjih oseb: kaj bomo zdaj?


5. decembra 2023 je v sodelovanju z Refinery89 potekal webinar na temo “Brisanje piškotkov tretjih oseb: Kaj naredimo zdaj?”. namesto.

Obravnavane so bile naslednje teme:

  • Kaj se bo zgodilo s piškotki?
  • Ali še vedno potrebujem pasico za piškotke?
  • Kaj odstranitev piškotkov tretjih oseb pomeni za spletna mesta?
  • Kaj ukinitev piškotkov tretjih oseb pomeni za prihodnost?
  • Uporaba podatkov prve osebe
  • Priložnosti za lastnike spletnih mest

pregled

Ena od glavnih tem, o katerih se je razpravljalo med spletnim seminarjem, je bila prihodnja odprava piškotkov tretjih oseb po Googlovih nedavnih posodobitvah. Zaradi skorajšnje postopne opustitve piškotkov tretjih oseb morajo oglaševalci in drugi akterji v industriji upoštevati vpliv na sledenje uporabnikom, ciljanje in dostavo prilagojene vsebine. Na spletnem seminarju so razpravljali o negotovostih za tržnike in oglaševalce, ki jih predstavljajo različni scenariji, ter o možnih alternativah, ki bi jih morali upoštevati.

Webinar je obravnaval tudi pereče vprašanje, ali spletna mesta še vedno potrebujejo pasice s piškotki tudi brez piškotkov tretjih oseb. Kratek odgovor je: Da, spletna mesta bodo še vedno potrebovala pasice s piškotki, ker vsaka oblika zbiranja podatkov zahteva soglasje, ne glede na to, ali spletna mesta preklopijo s piškotkov tretjih oseb na piškotke prve osebe ali druge rešitve, kot je upravljanje oznak na strani strežnika.

Glede na izzive, ki jih prinaša konec piškotkov tretjih oseb, je spletni seminar ponudil nekaj dragocenih vpogledov, kot je uporaba podatkov prvih oseb kot izvedljive alternative.

Webinar se je zaključil s pogledom na priložnosti, ki so na voljo upravljavcem spletnih mest v dobi piškotkov tretjih oseb. Od alternativ tehnologij sledenja do različnih pristopov k zbiranju in analizi podatkov so bile predstavljene učinkovite strategije za boljše upravljanje piškotkov in skladnost z varstvom podatkov.


več komentarjev

Newsletter consentmanager Juni
Novo

Glasilo 06/2024

Nov dodatek: zasebnosti prijazna analitika spletnega mesta Z junijsko posodobitvijo vam je v vašem računu na voljo nov dodatek »Website Analytics«. Tukaj združujemo dve komponenti, v katerih smo še posebej dobri: resnično varstvo podatkov in odlično poročanje. Prednost naše nove zasebnosti prijazne spletne analitike je predvsem v zaščiti podatkov in preprostosti sistema: Z našo zasebnostjo […]
Dutch DPA releases Guidelines on Cookie Banners
Novo

Nizozemski DSB: Vodnik po pasicah za piškotke in povečanih inšpekcijah

Nizozemski organ za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) je objavil nov vodnik , ki opisuje najboljše prakse za oblikovanje pasic za piškotke in čemu se je treba izogibati, da se izognete morebitnim kaznim. Kot je bilo napovedano februarja 2024 , bo organ za varstvo podatkov uvedel več nadzora, da bi zagotovil, da spletna mesta zakonito […]