Glasilo 03/2022

Ikone in oblikovalske funkcije

Ta mesec smo se osredotočili predvsem na številne majhne oblikovne funkcije, ki so jih od nas zahtevale številne stranke. To vključuje na primer, da imajo lahko nameni, gumbi in povezave zdaj svoje ikone, da je zdaj mogoče shraniti več kod HTML in CSS ali da so možne natančnejše nastavitve za sezname ponudnikov in piškotkov.

Več novih držav

Novost v tem mesecu je tudi podpora številnim novim pravnim področjem. Zaenkrat podpiramo GDPR/ePrivacy za Evropo, CCPA/CPRA za Kalifornijo, PIPEDA za Kanado in LGPD za Brazilijo. Novi ta mesec so pravne podlage za Mehiko, Argentino, Nigerijo, Južno Afriko, Južno Korejo, Rusijo, Turčijo, Izrael, Kitajsko in Tajsko. Za vsa ta področja so zdaj ločene nastavitve (odvisno od izbranega paketa) in ustrezna pravna besedila in odstavki so shranjeni v sistemu.

Blokiranje dinamične vsebine

Zlasti številni francoski založniki so želeli razširiti dinamično blokiranje vsebine. Blokiranje se uporablja na primer za blokiranje videoposnetka v YouTubu in njegovo aktiviranje samo s privolitvijo. Z najnovejšo posodobitvijo je bila funkcija še bolj razširjena in jo je zdaj mogoče uporabiti za kateri koli element na spletni strani. Tipičen primer uporabe bi bil, da spletno mesto z novicami blokira besedila, če ni soglasja. Več v naši pomoči.

Več novih funkcij in sprememb

Kot vedno je bilo ta mesec veliko drugih majhnih novosti in sprememb. Tukaj je omembe vredna pretvorba skladov/skladov iz računa v CMP, enostavnejše in jasnejše delovanje urejevalnika vizualnega oblikovanja ter boljša podpora za Applov sistem ATT.