Glasilo 04/2022

Novo poročilo o skladnosti in izboljšani rezultati pajkov

Ta mesec lahko pričakujete novo in izboljšano poročilo o skladnosti v svoji prijavi za Consentmanager. Poročilo je zdaj razdeljeno na poročilo o tveganju in orodje za iskanje piškotkov.

Novo poročilo o tveganjih je bilo med drugim razvito ob upoštevanju uradnih zahtev CNIL, AEPD ali posodobljenih smernic LfDI Baden-Württemberg. Poročilo o tveganju jasno kaže zadevne slabosti v smislu zasnove in nastavitev CMP.

Vsak parameter je naveden vizualno glede na resnost tveganja. Poročilo vam tako omogoča, da še hitreje prepoznate in odpravite svoje šibke točke, da kratkoročno zmanjšate pravno tveganje.

Pajek piškotkov pa po drugi strani samo preveri ranljivosti na spletnem mestu. Temu smo dodali še nekaj testov. Poleg tega smo izboljšali hitrost nalaganja poročila pajka in raven podrobnosti. Tega bodo še posebej razveselila podjetja, ki upravljajo več CMP.
Na splošno poročilo o skladnosti zdaj poleg izboljšanih funkcionalnih vidikov izpolnjuje dodatne pravne zahteve.

Ne spreglejte! Nov webinar maja

Ne zamudite našega naslednjega spletnega seminarja na:

“Pravni razvoj na področju varstva podatkov: Ali lahko še vedno uporabljam Google Analytics & Co?”

Kdaj? 10. maja 2022 ob 14. uri
Jezik: angleški
Registrirajte se zdaj : https://www.consentmanager.net/knowledge/news/webinar-2022-05-10/

Katere druge teme vas zanimajo?

Vsebino naših spletnih seminarjev želimo še bolj uskladiti s potrebami naših uporabnikov.
Za to potrebujemo vaš prispevek! Ali imate teme, ki bi jih želeli obravnavati? Nato ga pošljite na: info@consentmanager.net z zadevo “Zahteva za Webinar”.
Vaše ideje bomo vključili v naš izbor tem.

Druge novosti in spremembe

Najnovejša posodobitev vsebuje tudi dodatne prilagoditve in nove funkcije. Med drugim je zdaj na voljo čakalni seznam za piškotke, s katerega se lahko dovolijo posamezni piškotki. Poleg tega so bile narejene prilagoditve standardnih besedil in optimizirano ravnanje z jezikovnimi nastavitvami.