Novo

Glasilo 05/2021


Izboljšano poročanje

Ta mesec smo se osredotočili predvsem na poročilo CMP in uvedli številne majhne spremembe, ki olajšajo vsakodnevno delo s poročili. To med drugim vključuje večkratno izbiro za filtre, več možnosti izvoza, boljši pregled in razlago stolpcev ter izboljšan način štetja sprejetja, zavrnitve in uporabniško definirane izbire.

Poleg tega smo dodali različne majhne oblikovalske funkcije – zlasti možnost prikaza gumba »Shrani in nadaljuj« v sloju soglasja v zgornjem desnem kotu v skladu s priporočili CNIL.

Tudi novo: kategorije obdelanih podatkov so zdaj prikazane tudi za vsakega ponudnika. Obiskovalec tako lahko pridobi podrobnejše informacije in poveča se pravna varnost.

Spletni seminarji v juniju

Junija bodo ponovno potekali spletni seminarji o aktualnih temah varstva podatkov. To so:

Več novih funkcij in sprememb

  • Več funkcij za predoglede (dinamično blokiranje vsebine)
  • Novi makri za besedila
  • Izrecna privolitev kot nova pravna podlaga
  • Popravki napak za uporabo z vgrajenimi okvirji
  • … in veliko več.

več komentarjev

Newsletter consentmanager Juni
Novo

Glasilo 06/2024

Nov dodatek: zasebnosti prijazna analitika spletnega mesta Z junijsko posodobitvijo vam je v vašem računu na voljo nov dodatek »Website Analytics«. Tukaj združujemo dve komponenti, v katerih smo še posebej dobri: resnično varstvo podatkov in odlično poročanje. Prednost naše nove zasebnosti prijazne spletne analitike je predvsem v zaščiti podatkov in preprostosti sistema: Z našo zasebnostjo […]
Dutch DPA releases Guidelines on Cookie Banners
Novo

Nizozemski DSB: Vodnik po pasicah za piškotke in povečanih inšpekcijah

Nizozemski organ za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) je objavil nov vodnik , ki opisuje najboljše prakse za oblikovanje pasic za piškotke in čemu se je treba izogibati, da se izognete morebitnim kaznim. Kot je bilo napovedano februarja 2024 , bo organ za varstvo podatkov uvedel več nadzora, da bi zagotovil, da spletna mesta zakonito […]