Novo

Glasilo 05/2022


consentmanager zdaj z integracijo Welect

Upravitelj privolitve zdaj pripravi integracijo Welecta. Podobno kot pri modelu PUR (sprejmi ali registriraj) imajo uporabniki možnost izbire med obiskom spletne strani s sledenjem in oglasi ter obiskom spletne strani brez prilagojenih oglasov. Vendar pa slednje zahteva, da si enkrat ogledate promocijski video po vaši izbiri. To daje izdajateljem več možnosti za spodbujanje monetizacije svoje vsebine.
To integracijo je mogoče priročno in individualno konfigurirati ter nadzirati prek upravitelja soglasja v zaledju CMP. Edini pogoj za to je pogodba med Welectom in upravljavcem spletne strani. Aktivacija v upravitelju soglasij poteka prek določenega ID-ja stranke iz Welecta.

POSODOBITEV: IAB TCF nezakonit?

O tej temi smo že poročali v glasilu 02/2022. Belgijski organ za varstvo podatkov APD je ugotovil, da IAB Transparency and Consent Framework in IAB Europe kot upravni organ, ki stoji za standardom, nista v skladu z različnimi točkami GDPR, in je od IAB Europe zahteval konkreten akcijski načrt z ustreznimi predlaganimi spremembami.
Maja bo o tem objavljena posodobitev. Potem ko je IAB Europe predhodno zahteval prekinitev postopka, je bil ta umaknjen, saj je APD potrdil časovni razpored za preučitev zahtevanega akcijskega načrta. Nobena odločitev ne bo sprejeta pred septembrom 2022. To velja tudi za vse odločitve belgijskega tržnega sodišča.
Celoten članek preberite tukaj: https://www.consentmanager.de/wissen/iab-tcf-illegal-alle-fakten-hier-im-faq/

Nova pogosta vprašanja o piškotkih in sledenju LfDI Baden-Württemberg

LfDI Baden-Württemberg je nedavno objavil revizijo svojih pogostih vprašanj o piškotkih in sledenju operaterjev spletnih mest in proizvajalcev aplikacij za pametne telefone. Pogosta vprašanja ponujajo dobro pomoč in kontrolni seznam za skladno zasnovo in namestitev pasice s piškotki. Naš consentmanager vam nudi platformo za pravilno tehnično in vsebinsko izvedbo.
Med drugim so v pogostih vprašanjih odgovorili na naslednja vprašanja:

  • Priporočila in primeri pogostih napak, kot so nepravilni naslovi, zahteve po informacijah in zahteve za soglasje
  • Vidiki uporabe analitičnih storitev: Kaj je dovoljeno – kaj ni?
  • Primeri priporočil za orodja tretjih oseb, kot so Twitter, YouTube, OpenStreetmap
  • in številna druga vprašanja in informacije

Odlomke tega lahko najdete tudi v našem zadnjem spletnem seminarju »Najnovejši razvoj na področju varstva podatkov Smernice DPA po vsej Evropi«: https://www.consentmanager.net/knowledge/videos/video-latest-legal-updates-from-dpas- acres- evropa/

Zaželeni so beta testerji

Kmalu bo čas! Naš CMP se bo kmalu pojavil v novi preobleki. Poseben poudarek smo dali boljšim uporabniškim vodenjem in oblikovnim funkcijam.
Povabimo vas, da postanete eden prvih uporabnikov, ki bo našel optimiziran dizajn CMP skozi svoje korake.
Smo vzbudili vaše zanimanje? Nato nam pošljite e-pošto s ključno besedo “Beta Tester” v zadevi na mail@consentmanager.net.

Ocena: Ste zamudili webinar?!

Ste zamudili naš zadnji spletni seminar na temo »Zadnje pravne posodobitve organov za varstvo podatkov po Evropi«? Ni problema, webinar smo posneli za vas. Izvedite več o najnovejših dogodkih na področju varstva podatkov, kot so:

  • Pogosta vprašanja o piškotkih in sledenju – TDDDG (prej: TTDSG) / DPA Baden-Württemberg
  • Politika piškotkov – DVI / Latvija
  • Google Analytics – DSB / Avstrija
  • Smernice in analitika – CNIL /Francija
    in veliko več

Tukaj je video – uživajte ob gledanju:
https://www.consentmanager.net/knowledge/videos/video-latest-legal-updates-from-dpas-acress-europe/

Spoznajte nas na TactixX 2022 v Münchnu!

Letošnji TactixX bo v Münchnu 12. julija 2022. Na TactixX, največji konferenci DACH za pridruženo trženje in prikazno oglaševanje, se industrija srečuje za živahno izmenjavo za razpravo o trenutnih trendih in izzivih. Seveda pa tukaj ne sme manjkati tema o upravljanju privolitev.
Tudi mi smo tam!
Izkoristite priložnost, da nas osebno spoznate na TactixX.
Rezervirajte termin zdaj: https://www.consentmanager.de/bookacall/goetz/
Datum: 12. julij 2022
Čas: 09:00 do 19:00
Lokacija: Hilton Munich Airport | Terminalstrasse Mitte 20 | 85356 München

Vaš sanjski webinar – željene ideje!

Vsebino naših spletnih seminarjev želimo še naprej prilagajati potrebam naših uporabnikov.
Za to potrebujemo vaš prispevek! Imate kakšne željene teme? Nato jih pošljite na: info@consentmanager.net z zadevo “Zahteva za Webinar”.
Vaše ideje bomo vključili v naš izbor tem.

Nove optimizacije in prilagoditve

Majska posodobitev vključuje optimizacijo enostranske aplikacije SPA v CMP. Izboljšana združljivost in avtomatizacija procesov zagotavljata boljše odkrivanje in varnejše blokiranje dinamično naložene vsebine.
Poleg tega so bile implementirane nekatere spremembe v grafikonu pajka piškotkov, načinu tiskanja za seznam ponudnikov in možnostih oblikovanja povratne povezave.


več komentarjev

Newsletter consentmanager Juni
Novo

Glasilo 06/2024

Nov dodatek: zasebnosti prijazna analitika spletnega mesta Z junijsko posodobitvijo vam je v vašem računu na voljo nov dodatek »Website Analytics«. Tukaj združujemo dve komponenti, v katerih smo še posebej dobri: resnično varstvo podatkov in odlično poročanje. Prednost naše nove zasebnosti prijazne spletne analitike je predvsem v zaščiti podatkov in preprostosti sistema: Z našo zasebnostjo […]
Dutch DPA releases Guidelines on Cookie Banners
Novo

Nizozemski DSB: Vodnik po pasicah za piškotke in povečanih inšpekcijah

Nizozemski organ za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) je objavil nov vodnik , ki opisuje najboljše prakse za oblikovanje pasic za piškotke in čemu se je treba izogibati, da se izognete morebitnim kaznim. Kot je bilo napovedano februarja 2024 , bo organ za varstvo podatkov uvedel več nadzora, da bi zagotovil, da spletna mesta zakonito […]