Novo

Glasilo 10/2021


Posodobitve pajka

Z našo najnovejšo posodobitvijo smo se ponovno osredotočili na naš pajek. Pajek je zdaj še bolj temeljit in natančneje kot prej spremlja podstrani na spletnem mestu. Prav tako je mogoče rezultate pajka zdaj končno izvoziti kot PDF in dodali smo nadaljnja preverjanja, na primer za prenose iz tretjih držav.

Poleg tega je bil izboljšan nadzor pajka: v nastavitvah pajka CMP je zdaj mogoče nastaviti na primer, da je treba novo najdene ponudnike najprej dodati na čakalni seznam in ne takoj na običajni seznam ponudnikov. . Poleg tega je zdaj mogoče piškotke ločiti po domenah, kar je še posebej koristno za stranke, ki uporabljajo isto kodo CMP na več domenah. In nenazadnje, seznam ponudnikov zdaj prikazuje tudi najnovejše najdbe, tako da je lažje videti, kje je bil ponudnik najden.

Izboljšana samodejna blokovna koda

Poleg pajka smo ta mesec izboljšali še zlasti kodo za samodejno blokiranje. Ker ga imajo raje številne stranke, smo izboljšali predvsem priročnost in čas nalaganja: v preteklosti so bile pogosto težave z “bistvenimi” ali “funkcionalnimi” ponudniki, ki jih je CMP neugodno blokiral, zdaj bi moralo biti veliko lažje s takšnimi ponudniki delati.

Novembrski spletni seminarji

Zaradi številnih novosti, ki bodo od decembra prišle na spletna mesta s TTDSG, bomo novembra ponudili več spletnih seminarjev. To so:

 • Webinar: TTDSG in aktualni razvoj na področju varstva podatkov
  9. november 2021 – 15.00
  Za registracijo
 • Webinar: Uporaba programa consentmanager z Google TagManager in Google Consent Mode
  10. november 2021 – 15.00
  Za registracijo

Več novih funkcij in sprememb

 • Izboljšan API dnevnika
 • izboljšave podatkovne plasti
 • Boljša podpora za onemogočen pogled
 • Samodejno razširite partnerske povezave
 • … in veliko več.
 

Ostanite na tekočem!

Naročite se na glasilo

več komentarjev

New regulations US 2024
Prav

Nova ameriška zakonodaja o zasebnosti stopi v veljavo leta 2024: posodobite svoje nastavitve zasebnosti za ZDA

V Združenih državah bodo novi zakoni o varstvu podatkov začeli veljati v drugi polovici leta 2024 – na Floridi, v Teksasu, Oregonu in Montani . Podjetja, ki delujejo v teh državah ali imajo stranke v teh državah, morajo pregledati svoje prakse varstva podatkov, da zagotovijo skladnost z novimi zakoni o varstvu podatkov. Da bi vam […]
General, Novo

Orodje consentmanager Spotlight: možnosti integracije na nadzorni plošči CMP

V tem mesecu Tool Spotlight si podrobneje ogledamo integracijske funkcije , ki jih boste našli na nadzorni plošči CMP Consentmanager . Ti so rezultat razširjenega razvojnega dela med consentmanagerjem in ustreznimi orodji, kar pomeni, da lahko našim uporabnikom ponudimo možnost, da aktivirajo integracijo s preprostim klikom neposredno na njihovi nadzorni plošči CMP. Najnovejše možnosti vključujejo […]