Novo

Glasilo 10/2021


Posodobitve pajka

Z našo najnovejšo posodobitvijo smo se ponovno osredotočili na naš pajek. Pajek je zdaj še bolj temeljit in natančneje kot prej spremlja podstrani na spletnem mestu. Prav tako je mogoče rezultate pajka zdaj končno izvoziti kot PDF in dodali smo nadaljnja preverjanja, na primer za prenose iz tretjih držav.

Poleg tega je bil izboljšan nadzor pajka: v nastavitvah pajka CMP je zdaj mogoče nastaviti na primer, da je treba novo najdene ponudnike najprej dodati na čakalni seznam in ne takoj na običajni seznam ponudnikov. . Poleg tega je zdaj mogoče piškotke ločiti po domenah, kar je še posebej koristno za stranke, ki uporabljajo isto kodo CMP na več domenah. In nenazadnje, seznam ponudnikov zdaj prikazuje tudi najnovejše najdbe, tako da je lažje videti, kje je bil ponudnik najden.

Izboljšana samodejna blokovna koda

Poleg pajka smo ta mesec izboljšali še zlasti kodo za samodejno blokiranje. Ker ga imajo raje številne stranke, smo izboljšali predvsem priročnost in čas nalaganja: v preteklosti so bile pogosto težave z “bistvenimi” ali “funkcionalnimi” ponudniki, ki jih je CMP neugodno blokiral, zdaj bi moralo biti veliko lažje s takšnimi ponudniki delati.

Novembrski spletni seminarji

Zaradi številnih novosti, ki bodo od decembra prišle na spletna mesta s TTDSG, bomo novembra ponudili več spletnih seminarjev. To so:

 • Webinar: TTDSG in aktualni razvoj na področju varstva podatkov
  9. november 2021 – 15.00
  Za registracijo
 • Webinar: Uporaba programa consentmanager z Google TagManager in Google Consent Mode
  10. november 2021 – 15.00
  Za registracijo

Več novih funkcij in sprememb

 • Izboljšan API dnevnika
 • izboljšave podatkovne plasti
 • Boljša podpora za onemogočen pogled
 • Samodejno razširite partnerske povezave
 • … in veliko več.
 

Ostanite na tekočem!

Naročite se na glasilo

več komentarjev

Newsletter consentmanager Juni
Novo

Glasilo 06/2024

Nov dodatek: zasebnosti prijazna analitika spletnega mesta Z junijsko posodobitvijo vam je v vašem računu na voljo nov dodatek »Website Analytics«. Tukaj združujemo dve komponenti, v katerih smo še posebej dobri: resnično varstvo podatkov in odlično poročanje. Prednost naše nove zasebnosti prijazne spletne analitike je predvsem v zaščiti podatkov in preprostosti sistema: Z našo zasebnostjo […]
Dutch DPA releases Guidelines on Cookie Banners
Novo

Nizozemski DSB: Vodnik po pasicah za piškotke in povečanih inšpekcijah

Nizozemski organ za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) je objavil nov vodnik , ki opisuje najboljše prakse za oblikovanje pasic za piškotke in čemu se je treba izogibati, da se izognete morebitnim kaznim. Kot je bilo napovedano februarja 2024 , bo organ za varstvo podatkov uvedel več nadzora, da bi zagotovil, da spletna mesta zakonito […]