Novo

Glasilo 11/2021


Čez dobra dva tedna v Nemčiji dne 01.12. veljavni TTSDG korak. Oglasne pasice s piškotki bodo potem zakonska zahteva in ne bodo več le »posredno« urejene z ePrivacy . Za nas je bil to razlog, da se ta mesec osredotočimo na nove funkcije, predvsem na pravne nastavitve v upravitelju soglasij. Da bi poudarili pomen nastavitev, smo zdaj odstranili pravne nastavitve iz splošnih nastavitev CMP in jih ustvarili kot ločeno točko.

Rešitev za soglasje za spletna mesta


Novost je tudi boljša podpora za CCPA/CPRA (Kalifornija) in prvič podpora za LGPD (Brazilija) in PIPEDA/CPPA (Kanada) . Ciljno področje, logiko in pravno podlago je zdaj mogoče določiti posebej za vse regije.

Od kod prihajajo piškotki?

Da bi vam omogočili boljši pregled nad tem, kako piškotki pridejo na vaše spletno mesto, smo izboljšali tudi pogled pajka : Jasen diagram poteka vam zdaj natančno prikazuje, kateri ponudnik naloži katerega drugega ponudnika in tako distribuira podatke in omogočene nastavitve piškotkov na vašem spletnem mestu.

Prvi CMP na svetu z API-ji za zasebnost za DNT, GPC, ATT in ADPC

Kot prva rešitev za soglasje na svetu consentmanager zdaj ponuja podporo za različne API-je za zasebnost : DNT /Do-not-track (splošni standard sledenja), GlobalPrivacyControl/GPC (še posebej obvezno za vsa spletna mesta v ZDA!), Apple ATT za aplikacije iOS in specifikacije ADPC nevladne organizacije za varstvo podatkov nyob.eu zdaj neposredno podpira sistem. Uporabniki lahko s svojim brskalnikom ali aplikacijo določijo, kateri predpisi o varstvu podatkov naj veljajo – ne da bi morali prikazati sloj soglasja.

Video posnetki: Novembrski spletni seminarji

Kot vedno smo na naši spletni strani objavili videoposnetke naših zadnjih spletnih seminarjev. Video posnetke najdete na naslednjih straneh:

Več novih funkcij in sprememb

  • Nova tema vrtiljaka za napredne nastavitve
  • Boljši bypass AdBlockers
  • Boljša podpora za Facebook Consent Mode
  • Poenotiti pravne nastavitve v različnih jurisdikcijah
  • … in veliko več.

več komentarjev

Newsletter consentmanager Juni
Novo

Glasilo 06/2024

Nov dodatek: zasebnosti prijazna analitika spletnega mesta Z junijsko posodobitvijo vam je v vašem računu na voljo nov dodatek »Website Analytics«. Tukaj združujemo dve komponenti, v katerih smo še posebej dobri: resnično varstvo podatkov in odlično poročanje. Prednost naše nove zasebnosti prijazne spletne analitike je predvsem v zaščiti podatkov in preprostosti sistema: Z našo zasebnostjo […]
Dutch DPA releases Guidelines on Cookie Banners
Novo

Nizozemski DSB: Vodnik po pasicah za piškotke in povečanih inšpekcijah

Nizozemski organ za varstvo podatkov (Autoriteit Persoonsgegevens, AP) je objavil nov vodnik , ki opisuje najboljše prakse za oblikovanje pasic za piškotke in čemu se je treba izogibati, da se izognete morebitnim kaznim. Kot je bilo napovedano februarja 2024 , bo organ za varstvo podatkov uvedel več nadzora, da bi zagotovil, da spletna mesta zakonito […]