Glasilo 11/2021

Čez dobra dva tedna v Nemčiji dne 01.12. veljavni TTSDG stopiti. Pasice s piškotki so potem zakonska obveznost in jih ne ureja več samo “posredno” e-zasebnost. Za nas je bil to razlog, da se ta mesec osredotočimo na nove funkcije, predvsem na pravne nastavitve v upravitelju soglasij. Da bi poudarili pomen nastavitev, smo zdaj odstranili pravne nastavitve iz splošnih nastavitev CMP in jih ustvarili kot ločeno točko.

Rešitev za soglasje za spletna mesta


Novost je tudi boljša podpora za CCPA/CPRA (Kalifornija) in prvič podpora za LGPD (Brazilija) in PIPEDA/CPPA (Kanada) . Ciljno področje, logiko in pravno podlago je zdaj mogoče določiti posebej za vse regije.

Od kod prihajajo piškotki?

Da bi vam omogočili boljši pregled nad tem, kako piškotki pridejo na vaše spletno mesto, smo izboljšali tudi pogled pajka : Jasen diagram poteka vam zdaj natančno prikazuje, kateri ponudnik naloži katerega drugega ponudnika in tako distribuira podatke in omogočene nastavitve piškotkov na vašem spletnem mestu.

Prvi CMP na svetu z API-ji za zasebnost za DNT, GPC, ATT in ADPC

Kot prva rešitev za soglasje na svetu consentmanager zdaj ponuja podporo za različne API-je za zasebnost : DNT /Do-not-track (splošni standard sledenja), GlobalPrivacyControl/GPC (še posebej obvezno za vsa spletna mesta v ZDA!), Apple ATT za aplikacije iOS in specifikacije ADPC nevladne organizacije za varstvo podatkov nyob.eu zdaj neposredno podpira sistem. Uporabniki lahko s svojim brskalnikom ali aplikacijo določijo, kateri predpisi o varstvu podatkov naj veljajo – ne da bi morali prikazati sloj soglasja.

Video posnetki: Novembrski spletni seminarji

Kot vedno smo na naši spletni strani objavili videoposnetke naših zadnjih spletnih seminarjev. Video posnetke najdete na naslednjih straneh:

 • TTDSG in trenutni razvoj na področju varstva podatkov
  za ogled videa
 • Uporabite consentmanager z Google TagManager in Google Consent Mode
  za ogled videa

Več novih funkcij in sprememb

 • Nova tema vrtiljaka za napredne nastavitve
 • Boljši bypass AdBlockers
 • Boljša podpora za način soglasja pri Facebooku
 • Poenotiti pravne nastavitve v različnih jurisdikcijah
 • … in veliko več.