Novo

Glasilo 2020/11


poročila

Zaradi velikega povpraševanja smo se ta mesec posvetili izboljšanju poročil. Poleg udobnejšega pogleda nalaganja smo ponovno razširili obseg poročanja in zdaj tudi beležimo obiske, prezrte sloje soglasja, aktivne skoke in drugo. To vam daje še bolj izčrpno sliko o tem, kako vaši obiskovalci komunicirajo s plastjo soglasja.

Google Analytics in eTracker

Za uporabnike orodij za analizo iz Googla in eTrackerja smo poenostavili tudi namestitev in upravljanje. Z najnovejšo posodobitvijo ConsentManager zdaj podpira Googlov način soglasja in signal soglasja iz eTrackerja. Orodja se torej lahko uporabljajo tako, da se izvede štetje, vendar se piškotki ne nastavijo, če ni podana privolitev.

Spremembe pravilnika IAB TCF

Kot je bilo objavljeno v zadnjem glasilu, je IAB prilagodil smernice za sodelovanje v IAB TCF. Prosimo, upoštevajte naslednje spremembe:

  • Nastavitve teme zdaj prikazujejo vrednost barvnega kontrasta pri nastavljanju barve za gumbe Sprejmi/Zavrni/Nastavitve/shrani. IAB zahteva, da je barvni kontrast vsaj 5 : 1 (ospredje in ozadje). S trenutno posodobitvijo je ta vrednost kontrasta obvezna. Teme, ki uporabljajo nižjo vrednost kontrasta, izgubijo nastavitev skladnosti IAB. Prosimo, preglejte svoje modele .
  • S trenutno posodobitvijo smo onemogočili možnost spreminjanja pozdravnega besedila prve stopnje, če je IAB TCF omogočen v CMP. Stranke, ki želijo spremeniti besedilo, potrebujejo dodatno odobritev upravitelja soglasij. To ne vpliva na obstoječa besedila.

Več novih funkcij in sprememb

  • Izboljšave spletnih strani AMP
  • Možnost izdelave logotipa za klikanje
  • Nov obseg soglasja za poddomene
  • Izboljšave samodejnega blokiranja
  • … in veliko več.

več komentarjev

New regulations US 2024
Prav

Nova ameriška zakonodaja o zasebnosti stopi v veljavo leta 2024: posodobite svoje nastavitve zasebnosti za ZDA

V Združenih državah bodo novi zakoni o varstvu podatkov začeli veljati v drugi polovici leta 2024 – na Floridi, v Teksasu, Oregonu in Montani . Podjetja, ki delujejo v teh državah ali imajo stranke v teh državah, morajo pregledati svoje prakse varstva podatkov, da zagotovijo skladnost z novimi zakoni o varstvu podatkov. Da bi vam […]
General, Novo

Orodje consentmanager Spotlight: možnosti integracije na nadzorni plošči CMP

V tem mesecu Tool Spotlight si podrobneje ogledamo integracijske funkcije , ki jih boste našli na nadzorni plošči CMP Consentmanager . Ti so rezultat razširjenega razvojnega dela med consentmanagerjem in ustreznimi orodji, kar pomeni, da lahko našim uporabnikom ponudimo možnost, da aktivirajo integracijo s preprostim klikom neposredno na njihovi nadzorni plošči CMP. Najnovejše možnosti vključujejo […]