Glasilo 2020/12

upravljavec podatkov

Načelo GDPR je jasno sporočiti, kdo obdeluje katere podatke in za kakšen namen. Da bi zagotovili večjo preglednost za obiskovalca spletnega mesta, consentmanager zdaj ponuja možnost imenovanja upravljavca podatkov in pooblaščenca za varstvo podatkov neposredno v sloju soglasja. Če želite omogočiti prikaz, preprosto pojdite v Meni > CMPs > Uredi in potrdite polje Lastnik zaslona.

Pomembne sodbe v Nemčiji in Franciji

V zadnjih nekaj tednih je bilo v Nemčiji in Franciji nekaj pomembnih sodb in odločitev. V Nemčiji je moralo okrožno sodišče v Rostocku odločiti o zadevi, ki je vključevala, katere informacije mora prikazati sloj soglasja in kako mora delovati. Zaključek sodbe je zlasti, da mora obstajati enakovredni izbor. To pomeni, da morata obstajati gumb za sprejem in zavrnitev, ki morata biti predstavljena “enako”. V obravnavanem primeru je bil gumb za sprejem obarvan zeleno, drugi gumb pa je vodil do podrobnih nastavitev in je bil siv in zato manj pomemben.
Priporočilo: Preverite svoje modele in se prepričajte, da imajo gumb za sprejem in zavrnitev ter da so oblikovani enako.
Poleg tega je francoski organ za varstvo podatkov naložil globe. Prizadeti so bili Google (100 milijonov evrov globe), Amazon (35 milijonov evrov kazni) in Carrefour (okoli 3 milijone evrov kazni). Pristojni so zato vse bolj aktivni in je priporočljivo preveriti nastavitve sloja soglasja.

spletnih seminarjev

Decembra so potekali številni spletni seminarji, zlasti na temo Getting Started in IAB TCF v2. Dokumente in videoposnetke spletnih seminarjev lahko zdaj najdete na naši spletni strani: https://www.consentmanager.de/wissen/videos/

Več novih funkcij in sprememb

  • Poročaj o izboljšavah
  • Izboljšave samodejnega blokiranja
  • Boljša podpora standardov WCAG
  • … in veliko več.