Glasilo 2021/01

Posodobitve pajka

Izvedli smo več posodobitev pajka. Pajek je zdaj veliko hitrejši in natančnejši pri rezultatih. Več piškotkov je zdaj samodejno razvrščenih in dodeljenih pravemu ponudniku. Dodali smo tudi nekaj novih nastavitev za pajka (npr. pajkanje obsegov gesel in izključitev domen/poti iz pajkanja).

Piškotki in lokalno shranjevanje

Lokalno shranjevanje je način shranjevanja informacij v napravi. Je zelo podoben piškotkom, vendar z manjšim vplivom na zasebnost in tehnične omejitve. Consentmanager zdaj podpira uporabo te tehnologije kot sekundarne shrambe za informacije o privolitvi uporabnikov. To pomaga varneje predpomniti uporabniške izbire – tudi v primerih, ko brskalniki ne podpirajo piškotkov ali jih izbrišejo. Novo funkcijo je mogoče omogočiti pod Meni > CMPs > Uredi > Druge nastavitve > Shranjevanje soglasja.

spletnih seminarjev

Decembra so potekali številni spletni seminarji, zlasti na temo Getting Started in IAB TCF v2. Dokumente in videoposnetke spletnih seminarjev lahko zdaj najdete na naši spletni strani: https://www.consentmanager.de/wissen/videos/

Več novih funkcij in sprememb

  • Različni popravki napak na straneh AMP
  • Več prilagodljivosti: nameni so zdaj specifični za CMP in niso več specifični za račun
  • Podpora za Adobe Analytics in Adobe Consent Mode
  • Podpora za pravilnik o piškotkih ponudnika IAB TCF
  • … in veliko več.